Súgó

Súgó >> Általános súgó >> PISG Statisztika

Mi az a PISG statisztika?

A PISG nem egy hagyományos értelemben vett unalmas felhasználói "statisztika". Ez gyakorlatilag egy napi szintű (naponta frissülő) olvasmányos összefoglaló a chat (#DumaNet szoba) eseményeiből, beszólásaiból, életéből, néhány számszerűsített adattal kiegészítve. Így könnyebb felidézni egy-egy kedves, vagy éppen kellemetlen pillanatot a chat életéből. Ebből adódóan egyes részei csak rendszeres chatelőink számára érthető.

Listázza a legaktívabb 150 csevegőt bevitt soraik száma szerint, utolsó aktivitásukat (nap!), illetve egy véletlen szerint kiválasztott sort az utolsó aktív napi tevékenységükből.

A tartalom naponta, egységesen 22:10-kor automatikusan frissül, aktualizálódik! (2012. december 13.-áig éjfélente frissült).

A statisztikát egy script (program) automatiksan hozza kétre, a Staff beavatkozása nélkül, így a toplistában szereplő csevegők nickjei (nevei) mellett szereplő sort is véletlenszerűen (random) válsztja ki!

A PISG statisztikánk ezen a címen érhető el:
http://pisg.dumanet.hu


Ízelítő a tartalomból:

 • Nagy számok: Ki teszi fel a legtöbb kérdést? Ki ír általában folyamatosan NAGY BETŰKKEL? Kit rúgtak ki a #dumanet szobából legtöbbször? stb..
 • Legtöbbet használt szavak
 • Legtöbbet emlegetett nevek
 • Legtöbbet említett URL-ek
 • A chat szoba utólsó témái

Gyakran ismételt kérdések a témában:

 • A PISG statisztika a DumaNet chat, IRC szerver teljes forgalmából (összes szoba) áll össze?
  NEM. A PISG kizárólag a DumaNet chat #DumaNet (elsődleges/közös) szoba forgalma alapján készül.
 • Kérhetek a saját szobám (csatornám) számára (Saját Chat Project) ilyen statisztikát?
  NEM. Sajnos ilyenre nincs lehetőség, viszont a "sima" szerver statisztika (Denora) kiterjesztését kérheted a szobádra!
 • Kérhetem a velem kapcsolatos PISG tartalom bárminemű módosítását?
  NEM. Miért? Mert a tartalom automatikusan, script (program) által generált. Egyes részei véletlen szerűen (random) választott. Bárminemű módosítás gyakorlatilag manipuláció lenne, a DumaNet pedig ennek nem híve.

2013 januárjában a PISG statisztikát beépítettük weboldalunkba, mostantól elérhető a menüpontok között is. Top 10 csetelő: A legaktívabb tíz tagunk kapott egy kis képet a neve mellé. :) A képek természetesen valamilyen szempontból köthetők a tulajdonosukhoz. Ez van akinél egyértelmű, van akinél nem.. szóval lehet találgatni.. :P Terveink között szerepel, egy archivum szerű megoldás, melynek segítségével visszanézhető a korábbi napok PISG statisztikai anyagai!