Rólunk

A DumaNet elindításával alapvető célunk egy kisebb, barátságos közösség létrehozása, építése, valamivel többet nyújtva egy általános chat oldalnál, amolyan chat & minimális szinten közösségi oldal féleséget. Továbbá egyedi módon lehetőséget biztosítani kisebb, közepes forgalmú közösségeknek, weboldal, forum tulajdonosoknak, hogy "Saját chat" modulunkon keresztül oldalukra elhelyezve élő chatszobát alakíthassanak ki.

A DumaNet története:
A DumaNet Project valamikor 2002-ben indult útjára néhány lelkes ember elképzelése, álma, terveként. Az eltelt idő alatt a tagok egy része változott, de kitartó "magja" mindvégig változatlan és töretlen maradt. Ez idő alatt sok segítőnk akadt, kiknek pozitív hozzáállását máig sem feledtük, és persze nem is fogjuk. Sajnos az élet úgy hozta, hogy eddig nem sok szerencse kísérte projektünket, legyen az technikai, vagy pénzügyi.. ez talán mostantól máshogy lesz. A DumaNet jelenlegi formájában, jelentősebb fennakadások nélkül 2010. február eleje óta üzemel. Lényegében egy önerőből üzemeltetett, különálló, független chat vagyunk és próbáljuk időnktől függően a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből.

Azt a kettős célt tűztük ki magunk elé, hogy miközben a weboldalunkról bárki számára könnyen elérhető, egyszerű, egyben modern felületű chatet (webchat) hozzunk létre, ami kiegészül minimális szinten "közösségi portál" funkciókkal (pl: fényképes adatlap, felhasználó keresés, ..stb), mellett gyarapítsuk a magyarországi klasszikus IRC (Internet Relay Chat) szerverek, IRC hálózatok listáját. Szolgáltatásaink valóban ingyenesek, és reklámmentesek!

DumaNetwork:
IRC hálózatunk kezdetben, leginkább a stabilitás biztosításának céljából két szerverből állt (irc.dumanet.hu, uh.dumanet.com). 2011 március közepe óta a szerencsének, és Barátainknak köszönhetően plusz két, 2013-ban pedig ismét két szerverrel bővült hálózatunk, így jelenleg hat, részben különböző országokból (Pl: Magyarország, USA) üzemelő IRC szerver alkotja a DumaNetwork-öt. Ezzel kapcsolatban részletes adatok az elérhetőség menüpont alatt található. A legtöbb nagy, publikus, nyílt IRC hálózatokkal ellentétben nálunk van services, minden alapvető szolgáltatásával (chanserv, nickserv*, ..stb). Valamint valós idejű, élő statisztikák is elérhetőek a StatServ jóvoltából.
*: Nickserv korlátozott: nick regisztrációra jelenleg kizárólag csak a weboldalunkról van lehetőség.

A DumaNet adminisztrátorai:
Adam, Titus (Cartman), Ivanhoe

Aktív moderátoraink (#DumaNet) ABC sorrendben:
Boci, Ede, Fisher, (... & coming soon)

Inaktív moderátoraink:
Szeri, Rapture

Korábbi Moderátoraink: - Munkájukat köszönjük, segítségüket nem feledjük!
BOSZInnyo, Deark, Ditti, Holdsugar, Jucus24, Matyi, MissEperszoke, Songohan, Stealth, Sophie, Trixi, Vadangyal

Oldalunkon még számos hiányosság tapasztalható, ezeket igyekszünk folyamatosan (prioritástól függően) pótolni, illetve az aktuális elvárásoknak megfelelően fejleszteni, bővíteni, naprakészen tartani. Ez persze nem megy felhasználói visszajelzések, ötletek, javaslatok és vélemények nélkül sem, ezért ezeket mindig szívesen fogadjuk!
Ha segítségre van szükséged, elakadtál valahol, kérlek nézd meg először súgónkat! Ha nincs megfelelő válasz a súgóban a problémádra, egyéb kérdésed van, vagy valamilyen egyedi kéréssel szeretnél hozzánk fordulni, szívesen állunk rendelkezésedre a #help szobában. Kapcsolatba lehet lépni velünk FaceBook oldalunkon is. Ide leginkább az oldallal kapcsolatos véleményeket, problémákat várjuk szívesen. Szabad kapacitástól függően igyekszünk minden megkeresésre mielőbb reagálni.

Akiknek köszönettel tartozunk (Special thx to):
- Ivanhoe (Denied)
- Taranov (Versanus)
- Michael J. (U.H. Support, USA) - for a lot of help, our (stupid?) questions.

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!
Üdvözlettel:
DumaNet Team