Súgó

Súgó >> Általános súgó >> Miért nem tudok belépni VPN-el?

Miért nem tudok belépni VPN-el?

A rövid válasz az, hogy ugyan azért, amiért más hozzánk hasonló kommunikációs (chat / IM - azonnali üzenetküldő) szolgáltatás többsége alá sem lehet.

A hosszabb és részletesebb válasz:
A kereskedelmi, publikus, ingyenes VPN szolgáltatások alól érkező megnövekedett rosszindulatú forgalom miatt, mint például (a teljesség igénye nélkül):

  • kéretlen reklám, SPAM (automatizált spam botok),
  • moderáció megkerülésére tett agresszívebb kísérletek,
  • nagy arányű kéretlen korhatáros tartalom,
  • infrastruktúránkat érő rosszindulatú próbálkozások,
  • valamint - kis túlzással élve - az a rendszeres tévhit, hogy "..akkor rám nem vonatkoznak a szabályok".

Vagyis voltaképp Csevegőink és infrastruktúránk védelme érdekében.


Te nem tartozol a fentebb felsorolt magatartás képviselői közé?
Ebben az esetben sajnáljuk, és köszönjük megértésed! Nyilván mi sem rajongunk a "kollektív büntetésért", és az "általánosításért" de sajnos a tapasztalt visszaélések mennyisége miatt (ezen hálózatok alól érkező visszaélések arányát figyelembe véve) ezt a racionális döntést kellett hoznunk :( Amennyiben ez nem összeegyeztethető az általad vallott elképzelésekkel (elvekkel), érdemes olyan szolgáltatást választani ahol - velünk ellentétben - nincsenek ilyen megkötések.

Kérhetem egy konkrét VPN szolgáltatás tiltásának a feloldását?
Nem. :( Felesleges ilyen kéréssel hozzánk fordulnod.

Pedig sok helyen (szolgáltatás) engedik használni..
Igen, de ezek a helyek (szolgáltatások) többnyire eleve lényegesebb és sokkal több személyes adat megadásához és azok előzetes ellenőrzéséhez kötik a szolgáltatásuk használatát (pl: FaceBook,Twitter, stb - név, email cím, telefonszám, SMS validáció..) és ezek megadását szabálykövető módon nem is feltétlen lehet megkerülni. Nálunk nem kötelező a regisztráció (ebből adódóan pedig a fentihez hasonló dolgok megadása).

Munkahelyem VPN használatára kötelez. De szivesen chatelnék..
Amennyiben megengedett, összeegyeztethető az irányelvekkel használj párhuzamosan saját eszközt, saját mobilnetet.. :) Ma már minden telefonos előfizetéshez tartozik valamilyen mobilnet kapcsolat is, több-kevesebb adatforgalommal. Telefonos chat appal a DumaNet - átlagos, általános - használata minimális adatforgalmat generál.

VPN-t használok, és mégis be tudtam lépni!? (he-he-he) Hisz azt írjátok, nem lehet..
most akkor mi van.. (?) Semmi. Örülj neki. :) élj a lehetőséggel, és ne "visszaélj". Nincs kitiltva minden VPN szolgáltatás alapértelmezetten. Nem is állítottunk ilyesmit. Viszont semmi garancia nincs rá, hogy a Te konkrét magatartásodtól függetlenül rövid időn belül nem kerül tiltás alá az általad is használt VPN szolgáltatás.

Használhatok saját VPN-t?
IGEN! Saját vagy bérelt szerverről, VPS-ről futtatott általad telepített és konfigurált VPN használatának semmi akadálya nincs, amíg betartod a szabályokat, Netikett irányelveit. Ellenben rendszeres probléma (szabályszegés) esetén akár végleges tiltást is kiosztásra kerülhet.

______________________________________________________________________

Témához kapcsolódó tartalmak, hivatkozások:

  • Hasznáálhatok botot, bnc-t (ZNC), stb? - IGEN. Részletek: ITT
  • Botokra vonatkozó részletes szabályok: ITT