Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Egy évesek vagyunk :)

Oldalunk jelen formában & felállásban egy éves lett! Chat (IRC) szervereink 
elérhetősége, rendelkezésre állási ideje az eltelt idő alatt átlagosan 99.61%-os volt. 
Kezdeti félelmeink, és problémáink a stabilitással kapcsolatban tehát megoldódtak. A weboldalról elérhető szolgáltatások egy részével sajnos még jócskán elmaradásban 
vagyunk, néhány dolog (pl: felhasználói profil, súgó) átalakítása is folyamatban van, 
ezért nem érhető most el. Sajnos mint mindenhol, itt is kevés az idő.

Kösznjük Mindenkinek, akik eddig (is) támogatták munkánkat, és akik visszatérő, 
mindennapos felhasználóinkká váltak!:
DumaNet Csapata

2011-02-07 - 00:46

Egyszerűsített belépő felület, BUÉK

A DumaNet oldala, leginkább bejelentkezési modulja január első napjaiban némiképp átalakult. Szükség volt erre részben a Ti visszajelzéseitek, részben pedig saját tapasztalataink alapján, mivel néhány dolog a belépő felülettel nem volt egyértelmű sokak számára.

Továbbá az oldal számos része újraírásra került, új technikai alapokon nyugszik. Ebből adódóan a következő, honlapról igénybe vehető szolgáltatások átmenetileg (1-2hétig) szünetelnek: Súgó, képfeltöltés, felhasználói adatlap lekérése chat-felületről, jelszó emlékeztető.  Köszönjük a megértéseteket, és remélhetőleg az átalakított felületek megfelelnek majd az elvárásaitoknak.

Módosult a Saját chat szolgáltatásunk html kódja. Egyszerűsödött, és egyben hibamentesebb lett. Megkérünk minden érintettet, hogy cserálje a kódot weboldalán!

Ezúton, kicsit megkésve de Boldog Új Esztendőt Kívánunk minden Kedves Felhasználónknak!

Üdvözlettel:
DumaNet Team

2011-01-06 - 17:22

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karacsonyt!

Minden kedves látogatónknak, - egyben kitartó, rendszeresen visszatérő barátainknak - szeretetben, örömökben gazdag, kellemes arácsonyi ünnepeket kívánunk!

We wish a Merry Christmas to our users and our friends!

 A DumaNet Csapata
/The DumaNet Team/

2010-12-22 - 06:50

Decemberi változások

Üdv! :)
Ebben a hónapban is be lett iktatva néhány jelentősebb & apróbb változtatás: 

  • Magyar webchat: Chatfelületönk (webchat/flash) a hónap elejétől teljes egészében magyar nyelven áll a csevegők rendelkezésére. Eltűntek az angol menük, feliratok, ezzel megkönnyítve az eligazodást webkliensünkben.
  • Helyzetkép: Az üzenőfal felett megjelent egy statisztikai modul, ami az aktuális csevegők számát, szoba aktuális témáját tartalmazza.
  • Súgó átszervezése: Oldalunk súgója sokkal kezelhetőbb és átláthatóbb formát öltött, melyben remélhetőleg mindenki megtalálja az esetlegesen felmerülő, leggyakoribb problémákra a válaszokat, és számos információs anyagot.
  • mIRC Információs anyag: Átlátható, képekkel illusztrált, könnyen érthető leírás készült a mIRC csevegőprogramhoz (lásd: súgó menüpont). A program letölthető oldalunkról.

Másodlagos szerverünkkel (dec 7) történt fennakadást már másnap délutánra sikerült elhárítani. A probléma héátterében szervertermi problémák álltak. Erről információt Facebook oldalunkon rögtön közzétettünk.

Kellemes csevegést, időtöltést kívánunk:
DumaNet Team

2010-12-22 - 06:13

uh.dumanet.com down

Kedves felhasználóink!
Másodlagos IRC szerverünk (uh.dumanet.com) este 19:34-től, pillanatnyilag számunkra is ismeretlen okból kifolyólag nem elérhető. A megoldáson dolgozunk, de valószínűleg szervertermi problémák állnak a háttérben.

Elsődleges szerverünket a probléma nem érinti (irc.dumanet.hu), változatlanul elérhető, a weboldalról jövő felhasználókat (webchat) a probléma szintén nem érinti, így a csevegés zavartalanul folyhat tovább, oldalunk működése folyamatos!

2010-12-07 - 03:45

Őszi fejlesztések

Sziasztok!
Az elmúlt napokban, néhány új fejlesztést sikerült beiktatni és tesztelni, melyeknek elsődleges célja a csevegők lehetőségeinek bővítése, valamint kicsit változatosabbá, átláthatóbbá tenni az oldalt.

  • Fényképes adatlap, képfeltöltés:
    Regisztrált chatelőknek elérhető mostmár a régóta várt képfeltöltési lehetőség
    valamint ennek vonzataként a fényképes adatlap funkció. Belépés után, a már 
    megszokott menü kiegészült egy "Képeim" menüponttal, ahol pillanatnyilag maximum 5db kép feltöltésére van lehetőség.
    Felhasználók adatlap megtekintése: Belépés után a csevegő felületen jobb click az adott felhasználó nevére -> adatlap megtekintése. A csevegő fényképes adatlapja új ablakban nyílik meg! Képes magyarázatért katt IDE.
  • Kinézet választás: Belépés előtt mostantól három kinézet (skin) közül is lehet 
    választani: zöld/kék/narancssárga színárnyalat.
  • Integrált üzenőfal: A csevegő ablak mellett is megjelenik az üzenőfalunk (mozgó formátumban). Üzenetet továbbra is csak a főoldalon lehet írni a falra!
  • Webkliens csere: Mivel sok webes felhasználónak gondot okozott java alapú chatkliensünk, ezért teljes mértékben átálltunk a flash alapú kliensre! 
  • Aktualizált tartalom: Várhatóan a napokban felkerül az oldal aktuálisan átalakított, új funkcióknak megfelelő módosított szöveges tartalmi elemei (pl: súgó, rólunk letöltések..)

A fényképes adatlappal, és kinézet választási lehetőséggel remélhetőleg egy régóta 
meglevő űrt, hiányosságot is sikerült befoltozni a DumaNet funkciói között, melynek igényét többen is jeleztétek az indulás óta. Észrevételeiteket, ötleteiteket továbbra is szívesen fogadjuk!

Üdvözlettel.:

A DumaNet Csapata

2010-11-06 - 15:38

"MI CHAT VAGYUNK"

Az általános probléma, ami az elmúlt héten többször is felmerült:
"Mi ez az oldal?"... ez nem egyedi eset.:(
Beírja a forma, hogy dumanet.hu és "mi ez?!".

Valahol igazat kell nekik adnom, tényleg nem volt kiírva lób*szott betűkkel, hogy "MI CHAT VAGYUNK", bár szerintem azért ki lehetett találni.

Úgy gondolom, hogy ez egy fontos észrevétel és ennek örömére megtettük a szükséges lépéseket, tehát kicsit alpári módon de odahánytunk egy "chat" feliratot a logónk fölé, hogy mindenki lássa:)

Tehát 2010.10.25. - "Hivatalosan" is

CHAT VAGYUNK

Üdv,

Ádám & a DumaNet azon tagjai, akik eddig is tudták, hogy "MI CHAT VAGYUNK":P

2010-10-25 - 20:53

Zsolti autója repeszt

2010-10-22 - 16:31

Szeptemberi összefoglaló (áttekintés)

Sziasztok!
Hibajavítások, fejlesztések, változások az elmúlt időszakból: 

  • Egyedi megoldásként, a webchatet használóknak két fajta (java és flash alapú) webkliens is a rendelkezésükre áll. Így amennyiben valakinek nincsen java futtatási környezete a gépén, akkor is gond nélkül be tud lépni a chatre.
    Elsődleges, alapvető kliensünk a java alapú.
  • Sikerült megoldani a webklienseink közötti karakterkodolással kapcsolatos kompatibilitási problémát, így mostmár minden esetben helyesen jelennek meg az ékezetes betűk, eltűntek a krix-kraxok.
  • Oldalunk bekerült a nemzetközi SearchIRC adatbázisába (részletek: elérhetőségek menüpont). Részletes, óránkénti élő statisztika.

Clean & clear: A DumaNet oldala tiszta, átlátható, reklám és "szemét" mentes, oldalunk nem haszonszerzés végett jött létre.Erre mindig is ügyeltünk. Kérünk, Ti se helyezzetek el az üzenőfalon kereskedelmi hirdetéseket, elvégre mi sem tesszük.

Üdvözlettel.:
DumaNet Team

2010-09-24 - 20:26

Webkliens variálás!

Sziasztok! Ma kicsit megpiszkáltuk a webklienseinket, ami annyit jelent, hogy ismét a java kliensünk az alapértelmezett.

Erre azért volt szükség, mert sajnos a flash alapú kliens elég nehézkes, merev és tele van hibával. A java továbbá lehetővé teszi, hogy interaktívan tudjatok kommunikálni, letöltsétek egymás adatait és képeit (ezek a funkciók a következő hetekben lesznek elérhetők.)

Természetesen akinek nincs telepítve java a gépére, továbbra is be tud lépni gond nélkül a flash alapú klienssel.

Java letöltés: itt

üdv,
DumaNet

2010-08-15 - 19:38

Kis felfrissülés...

A mai napon kikerült a kipofozott verziója a weblapunknak, bár még a fórum és a letöltés menüpont várat kicsit magára.

Lényeges újítás, hogy a bejelentkezéssel kapcsolatos problémák remélhetőleg megszűnnek, illetve egy kicsit kezelhetőbb, átláthatóbb lett (reméljük) az oldal.

A szervereink elérhetőségét értelemszerűen az "elérhetőségek" menüpontban találjátok. Fontos, hogy a "saját chat" résznél friss forrást generál a lapunk, tehát akik az előző kódot már beszúrták az oldalukra, azoknak ajánlott cserélni!

Amennyiben problémátok akad a belépéssel, nyugodtan jelezzétek az üzenőfalon.

Kellemes chatelést kívánunk:)
DumaNet Team 

2010-08-12 - 13:16

Júliusi helyzetjelentés

Kedves Felhasználóink!
Mozgalmas hónapon vagyunk túl, ugyanis a DumaNet a mai naptól IRC hálózat, két IRC szerver (csevegő szerver) alkotja, voltaképpen ezzel megduplázva a hatékonyságot, megbízhatoságot. Szerver választási lehetőség webes felületen jelenleg nem érhető el, IRC klienst használóknak viszont a(z) irc.dumanet.hu (6667) mellett a(z) uh.dumanet.com (6667) is elérhető már.

Üdvözlettel:
DumaNet Team

2010-07-24 - 00:38

Egy rövidke szünet után update

Néhány kisebb hibát sikerült kijavítani a regisztrációs és java modulban, valamint a mai naptól elindult próbaüzemben a "Saját Chat" szolgáltatásunk! Mostantól a 6666-os porton is csatlakozni tudnak a nem webes klienst használók.

2010-05-24 - 11:38

Stabil működés

Az éles tesztüzem kisebb fennakadással, de mostanra elérte a viszonylag stabilnak mondható állapotot.
A saját chat résznél még nincs semmi, mert kicsit komolyabban el kell gondolkoznunk a modul működésén, hogy annak használata a tervezett mobilitást és kényelmet biztosítsa.
Google Chrome alól, ha jelszó nélkül akartok belépni, a popupblocker közbe szól. Ha nem történik semmi, akkor engedélyezzétek a felugró ablakokat vagy próbáljátok más böngészőből, hamarosan megoldást találunk erre a problémára is.

2010-02-26 - 18:22

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |