Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

150 like

FaceBook: "150 ember kedveli: DumaNet".
Köszönjük! 

2012-06-13 - 18:06

Megújult a statisztikai felületünk

A napokban frissítettük chates statisztikai felületünket, mely mostmár sokkal 
modernebb külsővel, látványosabb grafikai elemekkel, és talán egy kicsit 
átláthatóbb formában pompázik :) A tartalom nagyjából változatlan, apróbb hibák még előfordulhatnak, melyeknek foltozása folyamatos.

-> http://stat.dumanet.hu <-

A régi, megszokott felületünk továbbra is elérhető marad a következő címen:
http://stat.dumanet.hu/old

2012-06-02 - 18:45

irc.dumanet.com SSL támogatás

Mostantól már a(z) irc.dumanet.com másodlagos chat szerverünk is támogatja az SSL (titkosított csatornás) kapcsolatot. Ezen irc szerverünk is megbízható, hiteles tanusítvánnyal rendelkezik, melyet a legtöbb kliens elfogad. Részletes infó, magyarázat: Súgónkban.
Csatlakozási mód: irc.dumanet.com:+6666 

2012-05-22 - 14:21

DumaNet Lite felület

Örömmel jelentjük be, hogy a mai naptól elindult a DumaNet "lite" felülete!
http://www.dumanet.com webhelyen a DumaNetnek egy alternatív, leegyszerűsített felülete, és webes kliens várja a chatelni (és "sütizni";P) vágyókat! Aki eddig valamiért nem tudott belépni a weblapról (dumanet.hu), az mindenképpen tegyen itt egy próbát!
A weboldal és a chat kliens is SSL (titkosítás) kompatibilis! 

Ez a felület (eddigi tesztjeink alapján) tökéletes okostelefonokról, táblagépekről is, mindenféle alkamazás telepítgetés nélkül, viszonylag kis adatforgalmat generálva.

2012-04-23 - 18:21

DumaNet a Twitteren

Mostmár van hivatalos Twitter csatornánk is, bár mi magunk se tudjuk igazából, hogy miért :p Ettől függetlenül oda is ki fognak kerülni a legfrissebb aktualitások, leginkább rendszerünk állapotáról. Eng: We have a new official Twitter channel.

https://twitter.com/#!/DumaNet

2012-04-18 - 00:38

Húsvét 2012

 Minden Kedves Felhasználónknak, Barátunknak és Támogatónknak Kellemes Húsvéti  Ünnepet Kívánunk!

 We wish a happy Easter holiday, to our Users and our Friends!

 

DumaNet Team

2012-04-07 - 03:35

Moderátoraink

 Akik már egy jó ideje, lassan két éve kitartóan velünk vannak, ha pedig kell "csendben", és  megbízhatóan teszik a dolgukat, Nekik köszönhetően szinte mindig van egyfajta support,  felügyelet a chaten, szóba mégis ritkán kerülnek, ezért hiánypótlólag tehát..

 A DumaNet moderátorai (hivatalosan is):
 Rapture, Matyi, Sophie

2012-03-08 - 03:03

Éjszakai restart..

Az elkövetkezendő napok valamelyikén (késő este, éjszska) rajtunk kivülálló okok miatt -ami többnyire rendszer és hálózatfejlesztést takar szolgáltatói oldalról - egy restart várható ami legrosszabb esetben kb 5perc kimaradást eredményezhet. Másodlagos IRC (csevegő) szervereink természetesen ez idő alatt is elérhetők lesznek!

Frissítés [2012.02.24. 1:04]: Túlvagyunk eme műveleten is. 

Üdv.:
DumaNet Gépház

2012-02-23 - 03:11

Két évesek vagyunk..

 Boldog Szülinapot, DumaNet!

 Eltelt ismét egy év, immár két évesek vagyunk jelen formankban. Lehetőségeinkhez mérten  igyekeztük fejleszteni, bővíteni szolgaltatasainkat, amit persze eztán  is fogunk. Reméljük,  rendszeres csevegőink ezeket észre is vették. Az idő mint mindenhol, itt is  hiánycikk, ezért  sok  ígért elképzelésünk csúszik, megvalósításra vár.
 
Nem titok, forgalmunk idáig sajnos elmaradt a várttól, de mi töretlenül hiszünk abban, hogy létjogosultságunk van - egyfajta ellenpéldaként - egy olyan környezetben, ahol szinte minden a felhasználói szokásokon alapuló reklámokról, marketinges profitról, és felhasználók adatainak "kereskedelméröl" szól. Nálunk (bar ajánlott) nem volt es nem is lesz kötelező regisztrácio.

Fejlesztes, részben teszteles alatt áll a "Chatmin", ami egy egyedi adminisztracios felulet a "Sajat chat" projectünkhöz. Ez részben már most is elérhető (lásd korábbi híreket). Nemrég elkészült weboldalunk szebb, modernebb külseje is.

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata

2012-02-17 - 19:30

DumaNet Reboot - 2011 június

Ha jól számolom, kb. 8 hónapot csúsztunk, de sebaj, a lényeg, hogy eljött ez a nap is:)

A dizájnban semmi extra nincs, valami kellett ami szélesebb és elviszi a tartalmat. Hát ez lett.:)

Sokkal fontosabb, hogy szinte minden mechanizmust ami a weblap és az IRC szerverünk között zajlott, 0-ról újraírtunk, ami lényegében annyit jelent, hogy most remélhetőleg minden működik rendesen.

Az elmúlt napokban a tesztelések sajnos a régi weblapról érkező regisztrációkat ellehetetlenítették. Az érintettektől ezúton kérünk elnézést. A szóban forgó e-mail címeket kivezettük a rendszerből és így mindenkinek újra szabad a regisztráció!:) [és remélhetőleg a gmail-lel vívott "spam" csatának is vége, de nem akarom elkiabálni:)]

További változás, hogy a súgót kicsit "kiglancoltuk". Tartalmilag még bőven folyamatban van az alakítása, de első körben így is hatalmas ugrást tettünk a kezelhető, átlátható felület felé.

Talán a legfontosabb újítás, hogy ismét szabad a szobák regisztrációja! Ezt bejelentkezés után a weblapon tehetitek meg a megfelelő menüpontban.
Fontos megjegyezni, hogy az ékezetes szobanevekből adódó problémák miatt a weblapokba beilleszthető HTML kód változott! Elméletileg a régi kóddal is be kell tudnotok lépni, de ha esetleg valami hiba jelentkezik, akkor cseréljétek ki a kódot a frissre!

A képfeltöltés ismét elérhető lett, de az adatlapok megtekintésének kialakítására nem jutott idő. Erre igyekszünk még februárban sort keríteni.

Sokkal fontosabb teendő az elkövetkezendő napokra egy használható jelszó-regeneráló, de addig is, ha elfelejtettétek a jelszavatokat, küldjetek egy e-mailt a -ra és generálunk Nektek egy másikat, amit megtudtok változtatni a weblapról.

Ha látjuk, hogy a jelenlegi rendszer stabilan működik és az esetleg felmerülő hibákat sikerül orvosolni, akkor a szobák webes adminisztrációjának kiterjesztésére fogunk összpontosítani. (leginkább az aop, sop, vop, hop listák egyszerűbb kezelése lesz a cél)
Reméljük, hogy a friss weblapunk gördülékenyebbé teszi majd a chat működését és több problémát szüntetett meg, mint amennyit magával hozott.:)

Üdv,
DumaNet (Adam)

2012-02-04 - 20:07

DumaNet IRC - Már SSL-en is!

A mai naptól kezdve a DumaNet IRC szervere már titkosított csatornán (SSL) keresztül is elérhető!

Ehhez nem kell mást tenned, mint az SSL kompatibilis klienseddel a dumanet.hu +6666-os portjára csatlakozol. (a + jel fontos, tehát pl. /server dumanet.hu +6666)

Fontos megjegyezni, hogy a tanúsítvány csak a "dumanet.hu" címre szól. Abban az esetben ha mást írtok be (pl. irc.dumanet.hu), nem megbízható kapcsolatra fog gyanakodni a kliensetek. (attól még a csatorna természetesen titkosított lesz)

A webchatet is igyekszünk igazítani az SSL-hez, de ez egy következő lépcsője lesz a fejlesztéseknek:)

Frissítés [2012.02.16]:
Beállítási segédlet, részletes magyarázat a mIRC-hez súgónkban.

DumaNet

2012-01-29 - 16:17

Hosszú éjszaka.. [END]

Karbantartás vége, minden működik a "régi pompájában" :)
Üdv.: DumaNet

2012-01-28 - 03:43

Hosszú éjszaka..

2012. január 27.-én, pénteken éjszaka összetett karbantartást végzünk weboldalunkon (weboldalunkat és a csevegést kiszolgáló elsődleges szerverünkön). Ez alatt az idő alatt a DumaNetnek egy korlátozott, egyszerüsített változata érhető majd csak el, így az "élet" erre az időre sem áll majd meg. :) Remélhetőleg a hajnali, kora reggeli órákra minden visszaáll majd a megszokott állapotba. Ezt a hírt frissíteni fogjuk.

A kellemetlenségért elnézést kérünk!
DumaNet Gépház 

2012-01-20 - 16:57

Szobák regisztrációja - Szünet

Sziasztok!

A napokban több félreértés is adódott a szobák regisztrációját illetően, ezeket igyekszem a következőkben tisztázni:

A helyzet az, hogy pillanatnyilag a szobák regisztrálása LEHETSÉGES, de nem az ide vonatkozó menüpontban leírt módon.
Ennek oka, hogy egyszerre érkeztünk el egy fejlesztés közepéhez és egy vizsgaidőszak közepéhez is és a kapacitásaink végesnek bizonyultak:(

Tehát átmenetileg a szoba regisztrációjának menete:

  1. Regisztrálod magad a DumaNet-en (regisztráció)
  2. Belépsz és írsz Adam-nak vagy Adam|off-nak egy üzenetet, hogy melyik szobát szeretnéd a neved alatt tudni és ahogy gépközelben lesz ez a kedves kis fickó (:P), örömmel beregisztrálja neked a szobád.

Ez az állapot remélhetőleg heteken belül megszűnik és feláll az új rend, amiben webes felületről adminisztrálhatjátok majd a szobáitokat.

DumaNet

2012-01-12 - 21:27

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |