Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Húsvét

Kellemes Húsvétot kívánunk Minden Kedves Barátunk, és Felhasználónk számára!
[We wish a Happy Easter to our Users and our Friends!] 

DumaNet Csapata
[The DumaNet Team]

2011-04-24 - 15:47

Súgó, Neo, Facebook, Biztonságos belépés (SSL)

Sziasztok!
Itt a tavasz, kellemes az idő, mi pedig variálgatunk, mint mindig. Vigyor
Az elmúlt hetekben kicsit változott webchat kliensünk kinézete, és hogy mindenki számára egyértelmű legyen a belépés folyamata (pl: nem kötelező a regisztráció) kikerült egy szép nagy belépés gomb/felirat is.

Súgó: Ha kicsit még hiányos is, de ismét működik, elérhető a DumaNet Általános Súgója, remélhetőleg választ adva az alapvetően szóba jöhető kérdésekre, problémákra. A bővítése folyamatosan zajlik.

Neo: A kezdetek-kezdete óta velünk levő, már szinte csapattagnak számító egyedi "bot"-unk (csatorna felügyelő scriptünk) rövid kényszerpihenő után, új alapokon, de változatlan stílusával és tudásával visszatért körünkbe. Mostantól kimaradások és szünetek nélkül megtisztel minket jelenlétével. Ugye Neo?
Parancsok, pl: Mikor volt az illető utoljára a chaten? -> !seen felhasznaloi_nev
[részletek a súgó általános menüpontjában].

Facebook:
Facebook oldalunkra szintén kikerülnek híreink, fejlesztéseink, és az aktuális eseményekkel kapcsolatos képek, beszólások. Utóbbiakat leginkább csak a chaten gyakrabban megfordulók, vagy az adott eseményen jelen levők érthetik.
Az ötleteket, hozzászólásokat mindig szívesen fogadjuk!

Biztonságos belépés (SSL) [TESZT]:
Ahogy a legtöbb neves és színvonalas hazai és külföldi e-mail, blog, ..stb szolgáltatásoknál elérhető a "biztonságos belépési" forma a felhasználói név & jelszó elküldésekor, már a DumaNeten is elérhető teszt fázisban.
SSL login: ITT ** Részletek (leírás): ITT 

Üdvözlettel:
A DumaNet Csapata 

2011-04-10 - 16:00

Háttérmunkálatok, +2 IRC szerver

Kedves Felhasználóink!

Weboldalunk (mely eddig külön, külső helyről futott), az elmúlt héten, hosszú idő után egy teljesen önfenntartott megoldásba, lényegében saját szerverre költözött át. A munkálatok alatt a megfelelő előkészítésnek köszönhetően, a honlap működésében 1perc kimaradás sem volt érzékelhető. Rendszerünk érezhetően gyorsabbá, stabilabbá vált! Mostantól megoldott a rendszeres, megbízható, automatizált biztonsági mentések készítések problémája is. Az intézkedés legnagyobb előnye mégis az, hogy ezzel szinte teljesen megszűnhetett külső forrásoktól való függőségünk.

Bővült csevegő (IRC) szervereink száma:
Rendszerünk IRC alapú (ez nem újdonság). Múlt hét óta, 2db IRC szerverrel bővült a DumaNet (DumaNetWork) hálózata. Mostantól 4 különböző helyről, 3országból futnak IRC szervereink: Magyarország(2db), Hollandia(1), USA(1). A szerverek linkelve (kapcsolódva) vannak egymással, így ha valamelyik átmenetileg kiesik, a chat akkor is működhet zavartalanul tovább. Részletek az elérhetőségek menüpont alatt.
IRC klienst használók használhatják bármelyik szerverünket. WebChat (weboldalról jövő) felhasználóink esetében szerverválasztási lehetőség valamilyen formában, pillanatnyilag megoldás, fejlesztés alatt áll.

Ezen intézkedéseinket mind a megbízhatóság, mind pedig a stabilitás növelése érdekében hajtottuk végre.

Üdvözlettel:
DumaNet Team

2011-03-22 - 15:51

Nem is lehetne tökéletesebb

Pár napja már minden tökéletesen működik és a napokban annyi ajtó nyílt ki előttünk, hogy már ajtó-fóbiánk van. De ez már a mi "gondunk", reméljük sikerül a jelenlegi zökkenőmentes mivoltunkat még sokáig megőrizni:)

DNT

2011-03-02 - 18:59

Regszünet & háttérmunkák

Sajnos a regisztráció még néhány napig szünetelni fog, elnézést kérünk a fennakadásért. Várhatóan néhány nap, és ez is helyre fogállni. A chat természetesen regisztráció nélkül is használható!

Idő közben belekezdtünk, egy a stabilitást erősítő projectbe, melyben megtalálhatóak módosítások, fejlesztések a weboldal hátterét illetően, biztonsági mentéseket illetően, és technikai hátteret illetően (szerver(ek)) egyaránt. Erre az utolsó komolyabb probléma, leállás ösztönöz minket. 

Üdvözlettel:
DumaNet Team 

2011-02-24 - 19:43

Rendszerünk helyreállt

A DumaNet rendszere (pár apróság kivételével) teljesen helyreállt! Ismét teljes gőzzel működik elsődleges szerverünk, a név/chat szobákért felelős services, és a regisztráció is újra elérhető!

A leállás hátterében egy sajnálatos szervertermi, közvetlen szolgáltatónkat is tragikusan sújtó összetett probléma állt. A két IRC szervernek köszönhetően a DumaNet mégsem állt le teljesen! A helyreállítások ~2,5napig tartottak, szerencsére semmilyen adatvesztés nem történt. Elsődleges szerverünk mostantól európai gépteremből fut, ami teljesítmény javulást is jelent (pl: kapcsolódási idő). Bár a történtek rajtunk kivülálló okoknak tudhatók be, a jövőben megpróbáljuk fokozni a stabilitást.

Elnézést kérünk a fennakadásért!
Üdv:

DumaNet Team 

2011-02-19 - 05:07

Szerver leállás

Eddig ismeretlen okokból az elsődleges szerverünk nem elérhető.

A másodlagos szerver jelenleg is online, a webchat részt át is irányítottuk rá.

Aki az uh.dumanet.com szervert nem tudja elérni IRC klienssel (senki sem tudja:)), az próbálkozzon a 64.32.1.44 ip-címmel. (6667-es port)

A services visszatérésével előfordulhat, hogy a regisztrált nevek GuestXXX-re fognak változni, ebben az esetben a legegyszerűbb ismételten belépni a chatre.

 

A regisztráció a hiba elhátításáig nem lesz elérhető.

 

DumaNet

2011-02-15 - 17:03

Egy évesek vagyunk :)

Oldalunk jelen formában & felállásban egy éves lett! Chat (IRC) szervereink 
elérhetősége, rendelkezésre állási ideje az eltelt idő alatt átlagosan 99.61%-os volt. 
Kezdeti félelmeink, és problémáink a stabilitással kapcsolatban tehát megoldódtak. A weboldalról elérhető szolgáltatások egy részével sajnos még jócskán elmaradásban 
vagyunk, néhány dolog (pl: felhasználói profil, súgó) átalakítása is folyamatban van, 
ezért nem érhető most el. Sajnos mint mindenhol, itt is kevés az idő.

Kösznjük Mindenkinek, akik eddig (is) támogatták munkánkat, és akik visszatérő, 
mindennapos felhasználóinkká váltak!:
DumaNet Csapata

2011-02-07 - 00:46

Egyszerűsített belépő felület, BUÉK

A DumaNet oldala, leginkább bejelentkezési modulja január első napjaiban némiképp átalakult. Szükség volt erre részben a Ti visszajelzéseitek, részben pedig saját tapasztalataink alapján, mivel néhány dolog a belépő felülettel nem volt egyértelmű sokak számára.

Továbbá az oldal számos része újraírásra került, új technikai alapokon nyugszik. Ebből adódóan a következő, honlapról igénybe vehető szolgáltatások átmenetileg (1-2hétig) szünetelnek: Súgó, képfeltöltés, felhasználói adatlap lekérése chat-felületről, jelszó emlékeztető.  Köszönjük a megértéseteket, és remélhetőleg az átalakított felületek megfelelnek majd az elvárásaitoknak.

Módosult a Saját chat szolgáltatásunk html kódja. Egyszerűsödött, és egyben hibamentesebb lett. Megkérünk minden érintettet, hogy cserálje a kódot weboldalán!

Ezúton, kicsit megkésve de Boldog Új Esztendőt Kívánunk minden Kedves Felhasználónknak!

Üdvözlettel:
DumaNet Team

2011-01-06 - 17:22

Boldog Karácsonyt!

Boldog Karacsonyt!

Minden kedves látogatónknak, - egyben kitartó, rendszeresen visszatérő barátainknak - szeretetben, örömökben gazdag, kellemes arácsonyi ünnepeket kívánunk!

We wish a Merry Christmas to our users and our friends!

 A DumaNet Csapata
/The DumaNet Team/

2010-12-22 - 06:50

Decemberi változások

Üdv! :)
Ebben a hónapban is be lett iktatva néhány jelentősebb & apróbb változtatás: 

 • Magyar webchat: Chatfelületönk (webchat/flash) a hónap elejétől teljes egészében magyar nyelven áll a csevegők rendelkezésére. Eltűntek az angol menük, feliratok, ezzel megkönnyítve az eligazodást webkliensünkben.
 • Helyzetkép: Az üzenőfal felett megjelent egy statisztikai modul, ami az aktuális csevegők számát, szoba aktuális témáját tartalmazza.
 • Súgó átszervezése: Oldalunk súgója sokkal kezelhetőbb és átláthatóbb formát öltött, melyben remélhetőleg mindenki megtalálja az esetlegesen felmerülő, leggyakoribb problémákra a válaszokat, és számos információs anyagot.
 • mIRC Információs anyag: Átlátható, képekkel illusztrált, könnyen érthető leírás készült a mIRC csevegőprogramhoz (lásd: súgó menüpont). A program letölthető oldalunkról.

Másodlagos szerverünkkel (dec 7) történt fennakadást már másnap délutánra sikerült elhárítani. A probléma héátterében szervertermi problémák álltak. Erről információt Facebook oldalunkon rögtön közzétettünk.

Kellemes csevegést, időtöltést kívánunk:
DumaNet Team

2010-12-22 - 06:13

uh.dumanet.com down

Kedves felhasználóink!
Másodlagos IRC szerverünk (uh.dumanet.com) este 19:34-től, pillanatnyilag számunkra is ismeretlen okból kifolyólag nem elérhető. A megoldáson dolgozunk, de valószínűleg szervertermi problémák állnak a háttérben.

Elsődleges szerverünket a probléma nem érinti (irc.dumanet.hu), változatlanul elérhető, a weboldalról jövő felhasználókat (webchat) a probléma szintén nem érinti, így a csevegés zavartalanul folyhat tovább, oldalunk működése folyamatos!

2010-12-07 - 03:45

Őszi fejlesztések

Sziasztok!
Az elmúlt napokban, néhány új fejlesztést sikerült beiktatni és tesztelni, melyeknek elsődleges célja a csevegők lehetőségeinek bővítése, valamint kicsit változatosabbá, átláthatóbbá tenni az oldalt.

 • Fényképes adatlap, képfeltöltés:
  Regisztrált chatelőknek elérhető mostmár a régóta várt képfeltöltési lehetőség
  valamint ennek vonzataként a fényképes adatlap funkció. Belépés után, a már 
  megszokott menü kiegészült egy "Képeim" menüponttal, ahol pillanatnyilag maximum 5db kép feltöltésére van lehetőség.
  Felhasználók adatlap megtekintése: Belépés után a csevegő felületen jobb click az adott felhasználó nevére -> adatlap megtekintése. A csevegő fényképes adatlapja új ablakban nyílik meg! Képes magyarázatért katt IDE.
 • Kinézet választás: Belépés előtt mostantól három kinézet (skin) közül is lehet 
  választani: zöld/kék/narancssárga színárnyalat.
 • Integrált üzenőfal: A csevegő ablak mellett is megjelenik az üzenőfalunk (mozgó formátumban). Üzenetet továbbra is csak a főoldalon lehet írni a falra!
 • Webkliens csere: Mivel sok webes felhasználónak gondot okozott java alapú chatkliensünk, ezért teljes mértékben átálltunk a flash alapú kliensre! 
 • Aktualizált tartalom: Várhatóan a napokban felkerül az oldal aktuálisan átalakított, új funkcióknak megfelelő módosított szöveges tartalmi elemei (pl: súgó, rólunk letöltések..)

A fényképes adatlappal, és kinézet választási lehetőséggel remélhetőleg egy régóta 
meglevő űrt, hiányosságot is sikerült befoltozni a DumaNet funkciói között, melynek igényét többen is jeleztétek az indulás óta. Észrevételeiteket, ötleteiteket továbbra is szívesen fogadjuk!

Üdvözlettel.:

A DumaNet Csapata

2010-11-06 - 15:38

"MI CHAT VAGYUNK"

Az általános probléma, ami az elmúlt héten többször is felmerült:
"Mi ez az oldal?"... ez nem egyedi eset.:(
Beírja a forma, hogy dumanet.hu és "mi ez?!".

Valahol igazat kell nekik adnom, tényleg nem volt kiírva lób*szott betűkkel, hogy "MI CHAT VAGYUNK", bár szerintem azért ki lehetett találni.

Úgy gondolom, hogy ez egy fontos észrevétel és ennek örömére megtettük a szükséges lépéseket, tehát kicsit alpári módon de odahánytunk egy "chat" feliratot a logónk fölé, hogy mindenki lássa:)

Tehát 2010.10.25. - "Hivatalosan" is

CHAT VAGYUNK

Üdv,

Ádám & a DumaNet azon tagjai, akik eddig is tudták, hogy "MI CHAT VAGYUNK":P

2010-10-25 - 20:53

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |