Belépés!

Hírek

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Súgó a chat ablakból (információs menü)

!menu parancs, menütérkép

Egy új menürendszer segítségével közvetlenül a chat ablakból elérhetővé, lekérhetővé váltak a DumaNet használatával kapcsolatos alapvető információk, illetve a Súgó egyes gyakran használt elemei, telefonos appok ismertetői, stb. A funkció használatához (menütérkép lekérése) csak ki kell ladni a !menu parancsot a #dumanet (közösségi, elsődleges) szobában. Az opció elsősorban újonnan érkező Csevegőink számára jelenthet gyors és hiteles információhoz jutási lehetőséget. Részletes ismertető ITT.

2020-06-19 - 10:49

Kiwi kliens (dumanet.eu) chat felület frissítése, modernizálás

Cseréltük, frissítettük a https://www.dumanet.eu másodlagos címünkön elérhető népszerű "Kiwi" becenévre (is) hallgató alternatív chat felületünket. Mostantól az eddig már megszokott (részben bővített) funkciók mellett egy új, jóval modernebb "Kiwi" felület fogad Titeket ezen elérhetőségünkön! Miben más az új felület mint a régi? Változatlan lényeg mellett (ami ugyebár a csevegés és a jó hangulat!) szebb, átláthatóbb kinézet, könnyebb kezelhetőség, jobban kézreeső funkciók, és valamivel jobb a kompatibilitása megjelenés terén a telefonos böngészőkkel. Mindemellett szinte teljesen megváltozott a technikai háttere.

Az új/frissített webes kliensünket számtalan és különféle tesztnek és próbáknak vetettük alá melyek során nem tapasztaltunk jelentős problémákat, ámde egyetlen teszt, modellezett környezet sem helyettesíti az "éles üzemet", és minden változás hordoz magával nehézségeket is. Éppen ezért szívesen fogadjuk rövid, vagy részletesebb (kulturált módon fogalmazott) visszajelzéseiteket, véleményeteket az új felületünkkel kapcsolatban - legyen az pozitív vagy negatív - például a chat #help (súgó) szobájában vagy Facebookos komment formájában. Probléma, hiba bejelentése esetén kérjük írjátok meg az alábbi adatokat is: eszköz jellege (pl: asztali számítógép, laptop, mobil eszköz: telefon/tablet), böngésző neve (pl: Chrome, Firefox).

Bízunk benne, hogy frissített kliensünk elnyeri tetszéseteket, és az 'újdonsággal való ismerkedést' követően szívesen használjátok továbbra is!

DumaNet Gépház

2020-03-14 - 05:09

Kellemes Ünnepeket & Ünnepi Event (2019)


Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt, és Boldog Új Esztendőt Kívánunk Minden Kedves Csevegőnknek, DumaNet Lakónak! :)


Ünnepi Event idén is!

A tavalyi év után idén is velünk tart SzilvEszter (chat bot), akivel együtt várjuk ünnepi hangulatban a Karácsonyt aztán pedig az új évet, búcsúztatva az ideit! SzilvEszter közösségi szobánkban (#dumanet) az ünnepekkel kapcsolatos aktuális tartalmakkal törekszik a kedvet és hangulatot fokozni (pl: zenék, idézetek, 1-1 személyesebb infomorzsa a Staff tagok ünnepi szokásaiból). A megjelenítendő tartalmakat frissítettük, aktualiztáltuk, kiegészítettük. Bízunk benne hogy Eszter idén is elnyeri Chat-Lakóink tetszését! "Ez a mi szaloncukrunk a virtuális fára, amin Neo a csillag" :)

2019-12-23 - 07:38

Varázslatos ősz a DumaNeten!


Mágikusan köszöntött be az ősz a DumaNeten! Csatlakozz hozzánk, mutasd meg őszi ötleteid, hozz magaddal egy jó témát és add át magad az évszak minden csodájának! Boszorkányok, mágustanoncok, varázslók – várunk Titeket! Belépés halandóknak és halhatatlanoknak egyaránt engedélyezve! :) Az őszi időszak alatt apróbb eventekkel, aktualitásokkal, igyekszünk fokozni a hangulatot, megmutatva hogy van olyan színes és mozgalmas az ősz is mint a nyár.. legalábbis nálunk egészen biztosan!

2019-09-23 - 07:16

YouTube bot újratöltve

Eljött végre ez a pillanat is, amikor egy kicsit ráncba szedtük végre a #dumanet közösségi szobánkban betegeskedőn működő Youtube linkek címének megjelenítéséért felelős mechanizmusunkat (scriptünket). A visszajelzéseitek, illetve saját tapasztalataink alapján is népszerű chates opció meglehetősen régóta betegeskedett, hol megjelenítve, hol pedig (mondjuk ki meglehetősen frusztráló módon) figyelmen kívül hagyva a belinkelt Youtube videók és zenék címeinek, adatainak közlését a chat falon. A funkciót jelenleg - stílusosan - a Youtube névre hallgató bot látja el, néhány apróbb kellemes változtatással (update), mint például: a linkek formátumát tekintve elfogadóbbá vált (pl: youtu.be, m.youtube.com stb).

2019-08-15 - 04:28

Húsvéti Üdvözlet - 2019

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Minden Kedves Csevegőnknek! :)

2019-04-20 - 04:19

Kellemes Ünnepeket Kívánunk - 2018




Kellemes Ünnepeket, Boldog Békés Karácsonyt, sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk Minden Kedves DumaNet lakónak, Csevegőnknek :)


Ünnepi Event (2018)

Idén Karácsonykor egy kis extrával is készültünk Számotokra. Az ünnepi időszakban SzilvEszter (egy IRC chat bot) igyekszik majd fokozni a hangulatot, feldobni a közös társalgót régi és új ünnepi zenékkel, tartalmakkal. Bár a zenék előre válogatottak, a bot véletlenszerűen linkeli őket ezért előfordulhat ismétlés. Bízunk benne, hogy örömmel fogadátok, elnyeri tetszéseteket! :)

2018-12-20 - 23:05

30 éves az IRC & Kvíz toplista

30 éves az IRC (Internet Relay Chat)!

Idén lett 30 éves az IRC (Internet Relay Chat), ami lényegében a DumaNet motorjául is szolgál. Egy olyan kommunikációs szolgáltatásról beszélhetünk, ami elméletben korlátlan csevegő valós idejű szöveges társalgását teszi lehetővé. Az IRC 1988 augusztusában látott napvilágot a finn Oulu egyetemen Jarkko Oikarinen keze által, célja pedig az intézményben korábban használt csoportos kommunikációra alkalmas megoldás leváltása volt. Ezt követően más intézmények is indítottak "chat szervereket", összekapcsolásukkal pedig létrejöhetett az első hálózat. Az IRC rövidesen kilépett az "egyetemi zárt világból" a szélesebb körű ismertség és felhasználás irányába.. hogy aztán sok-sok évvel később, 2010-ben egy DumaNet nevű magyar chat, IRC hálózat gépházába is beköltözhessen.
A teljes és részletes összefoglalónkért kattints IDE!


DumaNet #kviz játék toplista

A DumaNet #kvíz játékának pontszámai mostantól elérhetőek toplista formájában a honlapunkról is.
A toplista a játékosokat és játékban elért pontszámaikat listázza táblázatos formában olyan módon, hogy egy helyes válasz egy pontnak felel meg. A táblázat (jelenleg) minden játékos eredményét tartalmazza, aki legalább 10 pontot elért a játékban. A játék a chat #kviz szobájában érhető el
DumaNet KvízStat: https://dumanet.hu/kvizstat

2018-12-14 - 23:30

Hangolódj velünk Te is :) - Halloween Promo



Hangolódj velünk, köztünk a hosszú hétvégére!

2018-11-01 - 00:14

Új játék a chaten (UNO) & Netikett felhívás (névhasználat)

 Új Uno kártyajáték, #uno szoba a DumaNeten!

A DumaNeten mostantól elérhető az ismert UNO kártyajáték chatre szabott (de lényegét tekintve változatlan) verziója, mellyel szerettük volna bőviteni a chaten elérhető játékok, lehetőségek számát. Az Uno lényegében egy színre szín, számra szám kártyajáték, ahol az a cél, hogy a te kezedből elfogyjanak a lapok, a többiek kezében pedig minél több maradjon! Játszani a chat #uno szobájában van lehetőség más csevegőkkel, vagy akár egyedül a géppel (bottal) is. A legkönnyebben a szobalistán keresztül léphettek be.
A játék részletesebb leírásáért, parancsok listájáért kattints IDE!


Netikett felhívás, szigorúbb moderálás (névhasználat)

Szeretnénk felhívni figyelmetek a chaten érvényes viselkedési illemkódex, a Netikett betartására!
A nyári hónapok tapasztalatai, valamint a visszajelzéseitek alapján a következő időszakban Moderátoraink fokozottabban odafigyelnek (egyben szigorúbban is szankcionálják) a Netikett alábbi részeit:

  • chates névhasználat: trágár, obszcén, túlzottan erotikus vagy burkoltan de mégis nyilvánvalóan arra utaló becenév (nick) használata.
  • korhatáros témák és tartalmak a közös szobában (korhatáros témák számára fenntartott szoba: #vadvagyak -mely elérhető a szobalistából).
  • Csevegők, Moderátorok sértegetése, provokálása.

A felsorolt pontok szigorúbb kezelését a megszokott nyugodt és kellemes légkör fenntartása miatt látjuk szükségesnek.

2018-08-14 - 16:41

DumaLap - A DumaNet közösségi nyomdája

Örömmel mutatjuk be Nektek a DumaNet egy új közösségi felületét, blogját a DumaLapot! Elsődleges célunk a közösségi szellem erősítése, egy felület mely az aktualitásokkal foglalkozik, folyamatosan frissül, és ahol szeretnénk minél több Tőletek származó tartalmat elérhetővé tenni. A DumaLap valóban a közösségnek szól, Tőletek és tőlünk: Nektek. A teljesség igénye nélkül: napi aktualitások, kis humor, programajánlók, kiragadott pillanatok a DumaNet életéből, és egy kis művészet vár rátok. Arra szeretnénk bíztatni Titeket, hogy bátran küldjetek be tartalmakat, ezáltal vegyetek részt a szerkesztésében, olvasva pedig egymás és a közösség jobb megismerésében. :)

BelépszKilépsz DumaLap:  http://ujsag.dumanet.hu

A DumaLap oldalon elérhető csevegői tartalmak szerkesztettek (moderálás után kerülnek ki), szerzőik (és nem a DumaNet Staff, oldal szerkesztőinek) véleményét tükrözik.

2018-03-30 - 04:00

AndroIRC - chat alkalmazás telefonra (az AndChat alternatíva)

Mivel sajnos elérhetetlenné vált a Google Play rendszerében a sokunk által használt és kedvelt Androidos chat alkalmazás, az AndChat ingyenesen letölthető változata, ezért kénytelenek voltunk alternatív lehetőségek után nézni, és másik alkalmazást (is) ajánlani, elérhetővé tenni a Számotokra.

Ezen okból kifolyólag ajánljuk most Nektek az ingyenes és magyar nyelven is elérhető AndroIRC appot melynek beállításához és használatához képes útmutatót Súgónk ezen oldalán találhattok.

Figyelem: Ha jelenleg AndChatet használsz, NE töröld le! Ha korábbiakban már telepítetted az AndChatet mobil eszközödre, az a továbbiakban is ugyan úgy használható marad (amíg le nem törlöd az eszközről!), alkalmazást váltanod ebben az esetben nem szükséges (és nem is ajánljuk)!

Kiknek, és milyen esetekben ajánljuk a telefonos chat app használatát?
* Ha sokat chatelsz a DumaNeten, aktív tagja vagy közösségünknek, valamint sokat vagy úton és telefonról is szívesen csatlakoznál hozzánk.
* Ha jelenleg is sokat használod a DumaNetet okostelefonról. Igaz hogy a dumanet.eu felületünk működik telefonról és táblagépről, az alkalmazás mégis sokkal több lehetőséget nyújthat Számodra!

2018-02-26 - 21:36

Kellemes Ünnepeket - 2017

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánunk közösségünk Minden Kedves tagjának és hozzátartozójának! :)

Köszönjük, hogy oly sok éven át a DumaNetet választjátok. Hozzon 2018 szépet. újat, maradandó élményeket közösségünk tagjai számára!

2017-12-23 - 22:46

Új, sötét színárnyalatú chat kliens kinézet (téma)

Klasszikus, elsődleges chat felületünk (flash alapú) egy új, sötétebb színárnyalatokra hangolt kinézettel bővült a napokban. Korábban többen is jeleztétek felénk hogy örülnétek több, más jelegű kinézeteknek is, így reméljük örömmel fogadjátok a -nem véletlen- "Dark" névre keresztelt újítást. Az elgondolás alapjául (színvilágot illetően) a néhány hónappal ezelőtt próbaképpen bemutatott (és természetesen azóta is elérhető) "Lounge" kliensünk szolgált. Az ötletet és a megvalósítást pedig -ez úton is- köszönjük BOSZInnyo Moderátorunknak!

2017-08-06 - 03:08

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |