Súgó

Súgó >> Webkliens - Flashchat (Chat felület) >> Jelölések és jelentésük, jogosultságok a chaten


A csevegők nevei (nickjei) a chat ablak jobb oldalán elhelyeztkedő sávban jelennek meg. A nevek elött pedig színes karikák, pöttyök láthatóak (zöld, piros, sárga..). A különböző színű pöttyök jelölnek bizonyos jogköröket, feladatköröket. Az alábbi táblázat ezt részletezi:

Felhasználó Általános felhasználó, chatelő. (+v)
Moderátor Chat-felügyelő. Feladata a szabályok betartatása, csevegők problémáinak kezelése. Operátor, Founder, IRC OP fölött nincs jogköre. (+h)
Operátor Egyel magasbb szintű jogosultság. Feladatkör részben megegyezik a moderátoréval. Founder, IRC OP fölött nincs jogköre. (+o)
Founder Az adott chat szoba tulajdonosa.
IRC OP (Admin)* Szerver adminisztrátor.

Ha a csevegő előtt nem látszik a -jelzés, attól még általános felhasználói jogkörrel bír! (A rendszer nem mindig adja ki a +v jogosultságot. lényegében ez csak dísz).


A Saját szobádban (értelemszerűen az utolsó kívételével) a jogköröket Te állíthatod be, managelheted. Részletek a "Saját chat" project keretein bellül. Ha szeretnél weboldaladra, forumodra saját chatet, vagy csak egy szobára vágy a szerveren, látogass el az erre fenntartott menüpont alá.


Szoba (csatorna) beállítások, módosítások és jelentésük:

+l 10 A szobában maximális létszámának állítása (itt most 10fő)
+t A szoba témáját csak operátor, moderátor, founder állíthatja.
+i A szobába csak meghívás útján lehet belépni.
+s A szoba nem jelenik meg a szoba listában.
+m Csak "általános felhasználó" , voice (+v) jogosultságú, és a fölötti jogkörű tud írni, csevegni a szobában, a többiek csak olvasni tudják a beszélgetéseket.IRC vs WebChates jelölések:

/Ha nem érted mirőlvan szó, ez a rész nem Neked szól /

JOG IRC jelölés parancs Webchat megfelelője
Voice + +v
Halfop % +h
OP @ +o
Founder ~ +q____________________________________________________________________________

*: IRC OP (Admin): a chaten nem feltétlenül látszik jelölés mellette, illetőleg viselheti tetszőlegesen a fenti jogosultságok bármelyikét. Jogköre a teljes chat (IRC) szerverre, (összes szoba és felhasználó)ra kiterjed. Feladata a rendszer üzemeltetése, bizonyos felhasználói panaszok kezelése, technikai problémák elhárítása. A szobák keretein túlnyúló, chat-szervert érintő visszaélések kezelése. Az általános jogosultsági rendszer fölött áll.

Egyéb általános információ (DumaNet története, Adminok, Moderátorok) a Rólünk menüpont alatt, illetve a Súgó általános menüpontja alatt. Moderálási irányelveinkről pedig ITT olvashatsz!